Şeker Hastaları ve Diyet


Yenilebilir Olanlar

- Sulu ev yemekleri, 

- Posalı yiyecekler, ( rezene, enginar, pırasa, soğan (günde bir tane kuru olarak ), kuşkonmaz, hindiba kökü, sarımsak, lahana, yeşil mercimek, kuru fasülye, börülce, bezelye (gdosuz), mercimek, nohut, barbunya, elma, armut, şeftali, ayva, incir, çilek, kuru kayısı, kuru incir, marul, kereviz, karnabahar, brokoli, ıspanak, havuç (meyve) ), 

- Sakatat ( kemik suyu, kelle paça, işkembe, kokoreç ) 

- Balık ( küçük balıklar daha sağlıklı, açık deniz balığı olacak, somon, sardalya, hamsi ) 

- Kırmızı et, ( pastırma, sucuk, kavurma, kebab, lahmacun, kuzu, keçi, dana, deve, ciğer ) 

- Organik tavuk, 

- Zeytin ( zeytin yağı, soğuk sıkım sızma, yeşil ve siyah zeytin ) 

- Peynir ( tam yağlı, şirden mayalı ) 

- Lahana her türlüsü, 

- Ispanak ( biraz çiğ bırak, tam pişirme ) 

- Brokoli ( çiğ tüketmelisin ) 

- Zencefil, 

- Karnabahar, 

- Enginar, 

- Kekik, 

- Kimyon, 

- Fesleğen, 

- Kuşburnu, 

- Üzüm çekirdeği, 

- Zerdeçal, 

- Nane, 

- Biberiye, 

- Kekik, 

- Karanfil, 

- Sumak, 

- Kuru soğan, ( günde bir tane yenebilir ) 

- Sarımsak, 

- Yeşillik ( roka, tere, maydanoz, dereotu, nane, marul, taze soğan, kuzu kulağı ) 

- Kuruyemiş ( fındık, fıstık, ceviz, badem kabuklu olarak sakla, yiyeceğin zaman kır, kavurulmamış, tuzsuz ) 

- Yağlar ( organik tereyağı, zeytinyağı ) 

- D vitamini, 

- Turşu her türlüsü, ev yapımı, 

- Sirke her türlüsü ev yapımı, 

- Turp her türlüsü, 

- Süt ürünleri ( organik günlük süt, yoğurt, ayran, cacık, peynir ) 

- Köy yumurtası, 

- Ev yapımı sucuk, pastırma, 

- Ciğer, böbrek, 

- Tarhana, 

- Mantar, 

- Siyez bulguru çok az, 

- Fermantasyona uğramış gıdalar ( yoğurt, peynir, boza, turşu, sirke ) 

- Kuru baklagiller ( kurufasülye, barbunya, mercimek, kırmızı mercimek ) 

- Kaya tuzu, 

- Organik domates, 

- Günde en fazla bir meyve, 

- Kabak çekirdeği, 

- Keten tohumu, 

- Susam ( tahin ) 

- Semiz otu, 

- Avokado, 

- Zeytin yaprağı, 

- Çemen tohumu, 

- Çörekotu, 

- Tarçın, 

- Her meyve ve sebzeyi mevsiminde ye, 

Arada Yenilebilir Olanlar

- Bulgur, 

- Buğday, 

- Siyez buğdayı, 

- Kısır, 

- Çiğ köfte, 

- Kepek ekmeği, 

- Tam buğday ekmeği, 

- Fıstık ( alerjik ) 

- Süt, 

Yenilmesi Yasak Olanlar

- Gazlı içecekler ( kola, gazoz, maden suyu ) 

- Meyve suları, 

- Enerji içecekleri, 

- Fastfood, 

- Paketlenmiş gıdalar, 

- Dışarıda satılan tüm yemekler, 

- Hazır gıdalar, 

- Reklamı yapılan tüm gıdalar, 

- Aynı boyda, parlak meyve sebzeler, 

- Market yumurtası, 

- Meyve, ( özellikle sıkarak tüketme ) 

- Şeker, 

- Pizza, 

- Makarna, 

- Ekmek, 

- Börek, 

- Çörek 

- Baklava, 

- Pide, 

- Balık ( kılıç, köpek balığı, yemle büyüyen balık, alabalık, çok büyük balıklar ) 

- Bozulmayan raf ömrü uzun gıdalar, 

- Pirinç,

- Buğday

- Çavdar

- Arpa

- Mısır, 

- Patates, 

- Havuç, 

- Bezelye, 

- Kahvaltılık gevrek, 

- Margarin, 

- Çiçek yağı, 

- Mısırözü yağı, 

- Riviera zeytin yağı, 

- Light yoğurt, yağsız yoğurt, peynir, süt, 

- Kinoa, 

- Karabuğday,

- Bal,

- Pekmez,

ve Yürüyüş... :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar